Den IZS v Zásadě 2011

11.09.2012 18:00

Naše jednotka byla pozvaná na tuto akci skoro by se dalo říct pozdě. Ovšem to nezabránilo vymyšlení plánu k naší prezentaci a celkově přiblížení airsoftu veřejnosti.

Sešli jsme se tedy v sobotu 10.9.2011 na místě určení okolo 10 hodiny odpoledne. Nejprve jsme prozkoumali areál celého dění a poté stan ve kterém se bude naše prezentace zbraní, výstroje a střelby odehrávat. Po připravení provizorní střelnice začala příprava vnitřních prostor a to hlavně přemístění stolů na prezentaci výstroje.

Pro klid v duši všem zúčastněným jsme začali rozebírat, jak bude probíhat dynamická ukázka pro diváky. Nacvičení proběhlo až na pár neshod celkem dobře a už se jen čekalo, jaká auta budou k dispozici. Byl nám přidělen Fiat a velká dodávka a Jyrkas zapůjčil BVŠF.

Když bylo nacvičeno, řešili se jen nejasnosti, ale všechno bylo v klidu dořešeno.

Potom oficiálně začala i akce. Lidi se nejdřív našeho „stánku“ nevšímali, ale po ukázce, když bylo přislíbeno střílení z AK 47, AK 74, SVD Dragunova a M4 RIS přišlo víc lidí. Byla to spíš skupina menších dětí, co o to měli zájem, ale i dospělý občas nepohrdl nabídkou vystřelit si pár ran.

Teď k samotné ukázce. Ta měla znázornit zastavení vozidla, zlikvidování/zadržení osob. V ukázce šlo o to, že jedno auto zásahového týmu zabrání autu pachatelů zepředu v průjezdu a z dodávky za nimi zasáhne hlavní síla útočného týmu. První „stop tým“ musel zastřelit spolujezdce, protože mohl způsobit zranění či smrt jednoho z členů zásahu. Mezi tím druhá vlna útočného týmu zadržela řidiče a prozkoumávala jejich automobil. Po naložení řidiče a mrtvoly mohl tým v klidu odjet z místa léčky a tím ukončit celou akci. Zadržované osoby byli Nikita a  Jyrkas, v zásahovém týmu byli Cookie, Sud, Mac, Sněhulák, Ivoš a Johny.

Doufám, že se prezentace lidem líbila, stejně jako mě ze strany účinkujících. Rád bych poděkoval Sudovi, že to zařídil, realizačnímu týmu Stop dne v Zásadě, že nám dal tuto možnost prezentovat jak naší jednotku, tak i přiblížit airsoft lidem. A samozřejmě všem zúčastněným z týmu. Jen škoda, že se k nám nedostali fotky a videa, protože skoro každý tam měl foťák.

Text Cookie