Vesta PLATE CARRIER W/SAPI PLATES (CB)

05.10.2010 08:00

POZOR!!! TATO VESTA JIŽ NENÍ VE SCHVÁLENÉ VÝSTROJI PRO ČLENY 5.UZU

První dojem:
Hned co jsem jí vybalil z krabice vypadala opravdu jako podprsenka, což se okázalo po nasazení sumek a dání plátu jako mýlka.
K vestě jsme dostali 6 základních sumek a dva SAPI pláty (plastová napodobenina neprůstřelných plátů).
Sumky to jsou tyto:
  1x admin kapsa s kapsou na zásobníky do sekundárky (vejde se tam zásobník do Glocka)
  2x sumka na 2 zásobníky (asi mají být na 4, ale 2 vedle sebe tam nenarvu [M4kový])
  1x sumka na láhev (tam se vejde 0,75ml flaška)
  1x sumka na kulometný zásobník (tam se vejde perfektně pytel s kulema, rychloplnička, baterie a granát)
  1x medic sumka (nijak moc velká sumka, bez příček na rozdělení materiálu [Mac musel na svojí lékárničku obětovat i sumku na kulometný zásobník])

Zatím získané zkušenosti:

 Vesta se s pláty nosí pohodlně (Dréša je tam nemá, Mac místo nich má nějakou izolační vrstvu) Do ramen netlačí, i když jí mám každou sumku plně využitou. Dá se nastavit na jakoukoliv postavu jak na výšku, tak na šířku. Zapíná s pomocí suchých zipů, které jsou umístěny pod předníma  sumkama. Je celá pošitá systémem MOLLE, což umožňuje každému operátorovi zvolit si rozmístění sumek podle svých potřeb. Všechny sumky a i celá vesta jsou ušity z kvalitního materiálu, nikde se nepáře ani netrhá (ovšem to ukáže čas). Vesta má i nějaká pouzdra, která nejsou na první pohled vidět, jsou to např. pouzdra na stranách vesty, kam se vejde sekundárka.
Zatím jediná nevýhoda co jsem zjistil je ta, že když je vesta plně naložena v přední části, tak se zadní díl vesty pod tíhou posouvá směrem nahoru, což by vyřešila nějaká protiváha v zadní části vesty.

 

#made by Cookie