ACAC 2012

16.09.2012 10:47

Dostali jsme se na uzavřenou akci pro 8 airsoftových (ACAC) a 8 paintballových týmů (PCAC). Tato akce byla pod záštitou MO ČR a Svazu důstojníků AČR.

První zaměstnání jsme měli seznámení s člověkem z URNy, který operoval v Iráku, Afghánistánu a jinde. Ukázal nám CZ Scorpion EVO 3, SA vz. 58, brokovnici Benelli a vesty, které používá například US Army i TBV a ruskou neprůstřelnou vestu. Předvedl nám nějaké základy sebeobrany s nožem a teleskopem.
Druhým úkolem byla dráha překážková dráha ve stylu USMC, u které byl instruktorem a prudérní osobou seržant Sajgon. Americká "guma" co na člověka neustále řve.
Na další část našeho programu jsme měli odjet Tatrou 8x8 kolos. Bohužel po 500m se rozbila a dál jsme pokračovali pěšky. Přišli jsme na stanoviště, kde bylo úkolem bránit a útočit na základnu (hriště pro paintball). Následoval zrychlený přesun s tím, že úkolem bylo hledat "IED" a napsat si, co tam na nich bylo. Délka úseku byla 1,5km s limitem 20minut na hledání. Splnili jsme to na 100% a našli jsme je všechny. Další zkouškou bylo vybrat jednoho člena týmu a najít ho. Aby to nebylo tak snadné, byl někde v okolí skrytý sniper.  Pak jsme vyrazili na jízdu v BVP, kterým jsme projeli značnou část tankodromu. Předposlední zastávkou byla zdravověda, nějaké povídání o CAT, krčních límcích, zkusili jsme si nosit zdraněného v nosítkách. Povídání i o tom, že medic je zaprvé voják a pak až medic. Na závěr jsme se ocitli paintbolovém hřišti. Tým vs tým na malým prostoru. Cílem bylo vzít barel a tím hra končila.
Téměř vše bylo bodované a my se umístili na 6. místě z 8. Jeli jsme na tuto akci s tím, že se na to podíváme a zkusíme si zase něco nového, takže 2. místo (od konce) pro nás bylo překvapením.

Foto Dréša, text Cookie